voor meer informatie en het laatste nieuws

Veel gestelde vragen aan carbonreparatie.nl

 • Zijn alle scheuren, barsten en breuken te repareren?

  Bijna alles is te repareren. Om er zeker van te zijn of iets te repareren is vragen wij altijd om een goede foto van de te repareren plek. Op de pagina contact kunt u ons een e-mail zenden en ook een foto bijvoegen. U krijgt dan zo snel mogelijk te horen wat de mogelijkheden en kosten zullen zijn. Uiteraard geheel vrijblijvend.

 • Spuiten jullie ook frames over?

  Bij carbonreparatie.nl kunt u ook terecht voor het spuiten van uw frame. Van een kleine lakschade tot het volledig overspuiten in uw eigen design. Alles is mogelijk. Ook helpen we u graag bij het maken van een eigen ontwerp.

 • Moet ik mijn fiets helemaal demonteren voor reparatie?

  Ja. Om de kwaliteit van onze reparaties te waarborgen, is het noodzakelijk dan deze onder de juiste condities gedaan worden. Dit houd in dat de reparatie tijdens het uitharden verwarmd moet worden. Dit doen wij door het frame in een autoclaaf (oven) te plaatsen. Deze verwarmd het frame tot de gewenste temperatuur. Deze temperatuur is dusdanig dat bij een complete fiets het vet uit alle lagers loopt.
  Als u zelf niet de middelen of de mogelijkheden hebt om de fiets te demonteren, dan kunnen wij dit voor u doen.

 • Kan een gerepareerde plek opnieuw scheuren?

  Helaas kan het wel eens gebeuren dat een reparatie opnieuw scheurt. Mocht dit voorkomen dan zullen wij altijd naar een passende oplossing zoeken. Meestal betekend dit, dat wij kosteloos de scheur opnieuw repareren.

 • Is de reparatie zichtbaar?

  Dit hangt af voor welke optie u kiest. Wordt de reparatie niet gelakt, dan is de reparatie zichtbaar. Wij werken de gerepareerde plek altijd af met een blanke laklaag. Laat u het frame na reparatie ook lakken bij ons, dan is de reparatie nauwelijks tot niet meer te zien. Klik hier voor voorbeelden van reparaties.

 • Hoe lang ben ik mijn frame of wiel kwijt?

  Als u kiest voor enkel de reparatie, dan hebben wij slechts een week nodig om dit te herstellen. Kiest u er voor om de reparatie ook te laten lakken, dan wordt dat twee weken. Mocht er, om wat voor rede dan ook, vertraging optreden tijdens het reparatie proces, dan lichten wij u tijdig in.

 • Wat zijn de kosten van een reparatie?

  Iedere breuk is anders. Om voor uw specifieke geval een kostenindicatie te krijgen, vragen we u om contact op te nemen met ons via het contact formulier.

 • Is een frame na reparatie weer net zo sterk als daarvoor?

  Uiteraard. Als wij dit niet kunnen garanderen heeft het totaal geen zin om een reparatie uit te voeren. U kunt er dus vanuit gaan dat elk frame dat wij repareren weer volledig te belasten is en dat de rijeigenschappen behouden blijven.

 • Moet ik een afspraak maken als ik mijn frame kom brengen?

  Ja, aangezien het afleveradres en onze werkplaats zich op verschillende lokaties bevinden is het verstandig om eerst een afspraak te maken. Dit kan telefonisch of via e-mail

 • Repareren jullie ook carbon gieken, onderdelen van motoren, boten en auto’s?

  Ja, tot op zekere hoogte wel. Wij zijn echter ingericht op fietsframes, fietswielen en fietsonderdelen. Voor windsurf gieken, de romp van een boot of de motorkap van een auto hebben wij simpelweg geen plek.